dinsdag, 24. juni 2008 - 9:53

Provinciehuis speciaal geopend voor toeristen tijdens zomervakantie

Groningen

Op iedere maandag en dinsdag, van 7 juli t/m 5 augustus, opent de provincie Groningen speciaal de deuren van het oude, monumentale provinciehuis aan het Martinikerkhof voor VVV-stadswandelingen. Sinds vele jaren is deze ingang van het provinciehuis gesloten tijdens het zomerreces van het provinciaal bestuur. Toeristen krijgen de unieke mogelijkheid om de Statenzaal en gedeputeerdenkamer te bezichtigen onder begeleiding van een VVV-gids.

Deze rondleidingen in het provinciehuis vinden plaats op maandag 7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli en 4 augustus en op dinsdag 8 juli, 15 juli, 22 juli, 29 juli en 5 augustus. Het vertrek- en eindpunt is bij de VVV aan de Grote Markt. De wandeling, inclusief het bezoek aan het provinciehuis, begint om 13.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De prijs is 4 euro p.p.; kinderen tot 12 jaar betalen 3 euro p.p.

De provincie Groningen biedt ook zelf de mogelijkheid voor een rondleiding in het provinciehuis aan voor groepen en individuen op van te voren vastgestelde data, behalve tijdens de zomervakantie.
Provincie:
Tag(s):