maandag, 21. april 2008 - 9:33

PSV gehuldigd op bomvol stadhuisplein

Eindhoven

Landskampioen PSV is gisteren voor een enorme menigte van zo'n 40.000 toeschouwers op het Stadhuisplein gehuldigd voor hun 21e landstitel. De Eindhovenaren maakten het kampioenschap een feit in Arnhem waar zij met 0-1 wonnen van Vitesse door het doelpunt van Danko Lazovic.

Het gevolg was te raden. Snel naar Eindhoven, richting het PSV stadion. Daar stond een grote platte kar in de vorm van een vrachtwagen te wachten. Eenmaal opgestapt reed de karavaan richting het Eindhovense Stadhuisplein.

Nadat het publiek daar flink was ingezongen door Eric Dikeb, de Band zonder Banaan en de SRV-mannen was het tijd om het doek van het grote balkon van het Eindhovense stadhuis te laten zakken. De nieuwbakken burgemeester Rob van Gijzel huldigde samen zoals beloofd met oud-waarnemend-burgemeester Gerrit Braks de PSV selectie.

De politie sprak van een vrolijke boel. Wel raakte een 25-jarige Eindhovense PSV-supporter gewond na een val van een bushokje op de Mathildelaan. Ook verrichte de politie zo'n 35 aanhoudingen.

Op deze pagina een kleine fotoimpressie van het feest in Eindhoven
Provincie:
Tag(s):