PSV heeft moeite met De Graafschap

(Elfvoetbal) PSV heeft zondagmiddag met moeite gewonnen van een
verrassend sterk De Graafschap. De koploper kwam nog achter en moest alle zeilen bijzetten om De Graafschap van scoren te houden. Het werd erg
geflatteerd 4-1.

De eerste helft begon met een doelpunt van Lasse Schöne, naast doelman Jimmy van Fessem de absolute uitblinker bij de Superboeren. Direct vanuit de aftrap maakte Danko Lazovic echter de gelijkmaker, waardoor het na acht minuten al 1-1 was.

Een waar spektakelstuk ontspon zich daarna in het Philips Stadion. De Superboeren waren beter dan de koploper en creëerden veel kansen. Met name Schöne en Purrel Fränkel waren een plaag voor de achterste linie van PSV. Robbemond en Tarvajärvi schoten nog tegen de paal.

De wedstrijd golfde op en neer. In de slotfase van de eerste helft had Otman Bakkal de voorsprong op zijn schoen, maar hij schoot blind op doel, in plaats van de bal langs Van Fessem te tikken.

In de tweede helft kwam bij PSV de meer controlerende Edison Méndez in het veld voor Farfán. Daardoor kreeg PSV een stuk meer rust op het middenveld. De Graafschap had daar zichtbaar moeite en vooral Purrel Frànkel kon niet meer laten zien wat hij in de eerste helft liet zien.

Otman Bakkal kreeg in de eerste helft de eerste kans, maar was veel te traag, oog in oog met doelman Jimmy van Fessem. Een minuut later maakte hij echter wel een treffer, waardoor PSV de zo gewenste voorsprong in handen kreeg.

De Graafschap kon, op een korte fase van tien minuten na, niet veel meer laten zien. Een onterechte strafschop voor PSV besliste daarna de wedstrijd. Léon Hese haalde de doorgebroken Jefferson Farfán neer, net buiten de zestien. De rode kaart was terecht, de strafschop dus niet. Timmy Simons benutte die echter wel, waardoor met 3-1 op het bord en nog tien minuten met elf tegen tien de wedstrijd beslist was.

In de slotfase maakte Lazovic zijn vierde doelpunt, waarmee PSV geflatteerd won van De Graafschap.