zondag, 20. januari 2008 - 15:28

PSV niet langs tien VVV'ers

(Elfvoetbal) Tien VVV'ers hebben PSV op een gelijkspel gehouden. De Nederlandse koploper kwam in Venlo niet verder dan 1-1.

VVV begon voortvarend aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Rachid Ofrany, die met een fraaie boogbal vanaf rechts, bedoeld of onbedoeld, doelman Gomes verschalkte. VVV speelde in die fase een stuk feller dan de bezoekers. Toch kwam PSV tien minuten later alweer op gelijke hoogte. Jefferson Farfán kon er op rechts vandoor, na een fraaie pass met buitenkant rechts van Ibrahim Afellay. Balázs Dzsudzsák hoefde vervolgens alleen maar tegen de harde voorzet van Farfán aan te lopen: 1-1.

Twee minuten later ontsnapte PSV aan een nieuwe achterstand. De mee opgekomen Mike Mampuya gaf goed voor, waarna Gomes zich op de bal verkeek. Dankzij de zeldzame misser van de doelman kon Adil Auassar geheel vrijstaand inkoppen. De middenvelder raakte de lat.

PSV speelde niet overtuigend en had het moeilijk. Helemaal toen Nordin Amrabat aanzette voor een solo. De buitenspeler passeerde drie PSV-verdedigers, haalde de achterlijn en trok goed voor. Niels Fleuren kon al vallend inschieten en zag hoe Gomes de bal uit het doel bokste.

Daarna nam PSV het heft in handen. De Eindhovenaren werden steeds gevaarlijker. In de twintigste minuut sneed Jan Kromkamp naar binnen en gaf met links voor. De bal was net te scherp voor de inglijdende Danko Lazovic en ging voorlangs het doel.

In de 33ste minuut moest VVV verder met tien man. Na een terugspeelbal gleed Peter Reekers onbesuisd in op de benen van Gomes. De verdediger had al een waarschuwing op zak en kreeg van scheidsrechter Jack van Hulten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

In de tweede helft maakte Keisuke Honda zijn debuut, ruim twee uur nadat hij zijn handtekening onder een 2,5-jarige verbintenis had gezet. De nieuwe Japanse aanwinst van VVV kwam in het veld voor Jason Oost.

Met tien man gaf de thuisploeg zich niet gewonnen. Vlak na rust zette VVV de Brabanders zelfs even vast op eigen helft. Maar ook PSV kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Nadat Farfán de bal in het strafschopgebied verspeelde, rolde de bal voor de voeten van Afellay. De jonge middenvelder haalde hard uit en raakte de paal. Vanaf dat moment hadden de bezoekers, zonder groots te spelen, de wedstrijd geruime tijd in handen.

In de 58ste minuut kwam PSV bijna op voorsprong. Een prachtige steekpass van Timmy Simons zette Otman Bakkal alleen voor Danny Wintjens. De aanvaller omspeelde de keeper en schoof binnen. Edwin Linssen was net op tijd mee teruggelopen om de bal voor de doellijn weg te halen.

PSV zakte vervolgens heel ver terug en wist amper nog een kans te creëren. De Nederlandse koploper had grote moeite om de gaten in de VVV-defensie te vinden. Aan de andere kant bleef Amrabat een heuse plaag voor de ploeg van trainer Sef Vergooossen. De rappe buitenspeler zette een paar keer succesvol aan voor een gevaarlijke dribbel, maar doelpunten leverde het niet op.

Tien minuten voor tijd kreeg Kromkamp de kans van de wedstrijd. Na een hoekschop van Dzsudszák kon de verdediger vrij inkoppen, maar mikte precies op het lichaam van Wintjens. Een slotoffensief bleef vervolgens uit, ook na het inbrengen van clubtopscorer Danny Koevermans. VVV toonde totaal geen ontzag voor de Nederlandse koploper. Ook de ploeg van trainer André Wetzel zocht vlak voor tijd brutaal de aanval op. In blessuretijd drong PSV nog even aan, maar het efltal kon nog steeds geen vuist maken. Alleen een hoekschop leverde in de scrimmage nog gevaar op. Vlak voor het doel haalde Fleuren de bal net op tijd weg. Meteen daarna floot Van Hulten voor het einde van de wedstrijd. Het strijdlustige VVV boekte daarmee een dik verdiend gelijkspel.
Categorie:
Tag(s):