dinsdag, 1. juli 2008 - 9:17

PSV rond met Isaksson

(Elfvoetbal) De Zweed Andreas Isaksson vertrekt definitief naar Eindhoven als nieuwe doelman van PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn de onderhandelingen tussen de Eindhovense club en de 26-jarige Zweed in een afrondend stadium.

Isaksson is bij de landskampioen de opvolger van publiekslieveling Heurelho Gomes, die na vier jaar PSV vertrekt naar Tottenham Hotspur. Waarschijnlijk wordt de 1.99 meter lange doelman woensdag of donderdag medisch gekeurd in het St. Annaziekenhuis in Geldrop, waarna hij zijn handtekening onder een nieuw contract zal zetten. Het betekent tevens dat PSV afziet van het aantrekken van de talentvolle Vitesse-doelman Piet Velthuizen, die eerder in verband werd gebracht met een overgang naar Eindhoven

Isaksson is al jarenlang de vaste waarde in het doel van de Zweden. Ook tijdens het afgelopen EK in Zwitserland en Oostenrijk stond hij onder de lat. De afgelopen twee seizoen stond hij onder contract bij Manchester City. Maar door blessures en een verloren concurrentiestrijd met het jonge talent Joe Hart kwam hij in Manchester amper aan spelen toe.

Naast Manchester City kwam Isaksson achtereenvolgens uit voor Juventus, Djurgardens IF en Stade Rennes.
Categorie:
Tag(s):