vrijdag, 26. september 2008 - 0:43

Psychiatrische patiënt overlijdt tijdens agressieve uitbarsting

Dordrecht

In de psychiatrische instelling ‘De Grote Rivieren’ in Dordrecht, is donderdagavond een 41-jarige patiënt overleden tijdens een agressieve aanval. De man zakte in elkaar toen hij werd overgebracht naar een separeercel, zo maakte de politie bekend.

De man was al geruime tijd patiënt in het ziekenhuis. Het slachtoffer verbleef op een gesloten afdeling en was met enige regelmaat agressief, zo ook deze avond. In eerste instantie probeerde één verpleger de patiënt tot rust te brengen, uiteindelijk waren zes personeelsleden nodig om de man in toom te krijgen en hem over te brengen naar de separeerruimte in hetzelfde complex. Daarbij is de politie gebeld met het verzoek om bijstand bij overbrengen van de patiënt. Onderweg naar de separeerruimte zakte de man plotseling in elkaar. De verplegers startten direct met reanimatie. Kort daarna was de politie ter plaatse die op haar beurt de ambulance waarschuwde. Reanimatie mocht helaas niet baten, het slachtoffer is ter plaatse overleden.

De politie is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van de patiënt. Naast de forensische en tactische recherche is de GGD betrokken bij het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):