vrijdag, 7. maart 2008 - 21:59

'Puist' van Roermond tegen de vlakte

Roermond

Maandag 10 maart a.s. start in Roermond de sloop van voormalig hotel De Toerist, gelegen op de hoek van de Mariagardestraat en de Schuitenberg. Het vervallen pand is volgens de gemeente Roermond al jaren een lelijke puist aan de entree naar de binnenstad.

In samenwerking met de gemeente nemen Meulen Projectontwikkeling en Wonen Roer & Maas het gebied binnenkort ter hand. Nadat het pand tegen de vlakte is gegaan verrijst op de plek een woontoren met 38 appartementen. Deze zijn bedoeld voor de startersmarkt; een doelgroep waar in Roermond momenteel te weinig aanbod voor is.

“Roermond heeft naast haar vele mooie plekken helaas ook een paar locaties die minder fraai zijn en waarvan vele mensen hopen dat ze gauw worden aangepakt. Het is vanwege de kosten lastig om marktpartijen te vinden, die bereid zijn in juist deze plekken te investeren. Als gemeente zijn we dan ook zeer verheugd dat genoemde partijen de handen in elkaar hebben geslagen om op deze locatie een representatief appartementencomplex te realiseren�, aldus wethouder Schreurs van de gemeente Roermond.
Provincie:
Tag(s):