woensdag, 26. maart 2008 - 19:41

Punctualiteit treinen Veolia toegenomen

Venlo

De treinen van Veolia Transport Limburg rijden steeds beter op tijd. Op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen rijdt sinds 10 december 87,8% van de treinen op tijd. Op tijd betekent in dit geval dat er een maximale vertraging is van 3 minuten. Dit heeft de vervoersmaatschappij bekend gemaakt.

Het op tijd rijden, de zogenaamde punctualiteit, wordt uitgedrukt in het percentage treinen dat op de grote stations aankomt met een maximale vertraging van 3 minuten. Op de Maaslijn zijn dat de stations Roermond, Venlo en Nijmegen.

De verbetering van de punctualiteit op de Maaslijn is een direct gevolg van de introductie van nieuwe treinen sinds 10 december 2007. Deze zijn sneller en veel minder storingsgevoelig dan de treinen die in 2007 werden ingezet. Omdat de Maaslijn een enkelsporig traject is, is de punctualiteit daar altijd lager dan op dubbelsporige trajecten, zoals de Heuvellandlijn. Sinds 1 januari komt bijna 88% van de treinen op de Maaslijn op tijd aan. In het dienstregelingjaar 2007, met oude Wadloper-treinen, was dat ongeveer 54%.

Ook in vergelijking met de prestaties van NS in 2006 is sprake van een duidelijke verbetering. In 2006 kwam ongeveer 75% van de NS-treinen op de Maaslijn op tijd aan op de grote stations. Daarnaast blijkt Veolia nu ook op de tussenliggende stations veel beter op tijd te rijden.
Provincie:
Tag(s):