vrijdag, 19. september 2008 - 16:55

Puttense pedofiel veroordeeld tot 2 jaar cel en tbs

Zutphen

Een 56-jarige Puttenaar is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor het veelvuldig plegen van ontuchtige handelingen met verschillende minderjarigen tussen 1986 en 2002. Tegen de man was door het Openbaar Ministerie 30 maanden geëist. Tevens moet de man zich laten behandelen in een tbs-kliniek, oordeelde de rechter, omdat er kans op herhaling bestaat.

De rechtbank legt niet de door het Openbaar Ministerie geëiste straf op, omdat zij oordeelt dat niet alle ten laste gelegde feiten zijn bewezen. Daarnaast acht de rechtbank de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar.

De verdachte heeft zich gedurende circa twintig jaar schuldig gemaakt aan strafbaar seksueel contact met minderjarigen: vijf jongens en één meisje. De man leerde de jonge kinderen kennen op een camping in Putten of op de plaatselijke voetbalclub.

In de omgang met de slachtoffers, maar ook met vele andere kinderen, begon de verdachte een relatie op te bouwen en het vertrouwen van de kinderen te winnen door het gezamenlijk stoeien, spelletjes spelen, films kijken en het maken van ritjes in de taxi van verdachte. Langzamerhand werd het stoeien seksueel van aard. Uiteindelijk werd, voornamelijk in de caravan van verdachte, terwijl zijn echtgenote afwezig was, door verdachte ontucht gepleegd waarbij hij niet schroomde de kinderen vast te binden met sportverband.
Provincie:
Tag(s):