dinsdag, 15. april 2008 - 17:15

PvdA bezorgd over personeelstekort haven

Rotterdam

De PvdA wil dat de gemeente lespakketten over de haven aan scholen gaat verstrekken zodat kinderen al op vroege leeftijd interesse krijgen in de Rotterdamse haven. Raadslid Claus Verbrugge maakt zich al langer zorgen over het groeiende personeelstekort in de haven en scheepvaart. Hij heeft het stadsbestuur daarom gevraagd welke maatregelen worden genomen om meer jongeren te interesseren in de haven.

“De wethouder heeft al aangegeven dat hij het personeelstekort wil bestrijden. Dat is een goede zaak, maar nu willen wij graag weten hoe en wanneer,� zegt Verbrugge “Wij hebben zelf ook wel enkele ideeën.� Veel Rotterdammers hebben een slecht beeld bij de haven. “Veel mensen denken dat het vies werk is voor weinig geld. Het is echter tegenovergesteld. Uitdagend werk met een goed salaris en nog een baangarantie ook!�

De PvdA wil dat de haven wordt opgenomen in het onderwijs programma van basisscholen, zodat kinderen al op vroege leeftijd interesse krijgen in de Rotterdamse haven. Ook moet meer aandacht gaan naar jongeren. “Vooral jongeren van niet-Nederlandse afkomst denken vaak erg negatief over de haven. Dit moeten we veranderen, want ook zij zijn nodig voor de toekomst van onze wereldhaven,� aldus Verbrugge.
Provincie:
Tag(s):