dinsdag, 2. september 2008 - 13:35

PvdA boos op TMF

Den Haag

PvdA-kamerleden Dijsselbloem en Depla zijn verbijsterd over de oproep van muziekzender TMF om jongeren filmpjes te laten maken als zijzelf of klasgenoten door de leraar de klas uit worden gestuurd.

Zij doen in een open brief vandaag een dringend beroep op TMF ‘om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en deze verwerpelijke actie te stoppen.’

‘Tot onze verbijstering roept TMF op haar website jongeren op om filmpjes te maken in het klaslokaal als zijzelf of medeleerlingen door de leraar eruit worden gestuurd. Terwijl heel Nederland het belang van goed onderwijs en respect voor de leraar voor klas erkent, roept TMF op om de klas op stelten te zetten en het bloed onder de nagels van docenten vandaan te halen.

,,Wij doen een dringend beroep op TMF om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Pesten en ander wangedrag in de klas en op school heeft verstrekkende gevolgen zowel voor leerlingen als leraren. TMF kan daar als jongerenzender niet aan voorbij gaan. Stop deze verwerpelijke actie en begin een actie tegen pesten in de klas. Daar hebben jongeren veel meer aan�, aldus het tweetal.
Provincie:
Tag(s):