maandag, 4. augustus 2008 - 16:06

PvdA: Pak zwartrijders in metro keihard aan

De PvdA vindt het verontrustend dat het aantal zwartrijders in de Rotterdamse metro toeneemt. In drie jaar tijd is het percentage zwartrijders opgelopen van 7, 2% naar 10,2%. Dat bericht een gratis dagblad maandag in een artikel over “meer zwartrijders�.

'Zwartrijden is niet alleen een aanfluiting richting de reizigers die wél betalen, het is ook een grote verliespost voor de RET. Bovendien lokt succesvol zwartrijden nog meer zwartrijden uit. Zwartrijders in de metro moeten keihard worden aangepakt', aldus PvdA fractievoorzitter Peter van Heemst.

Het bericht laat zien dat het aantal zwartrijders in de Rotterdamse metro explosief toeneemt. Een woordvoerster van de RET geeft in het artikel aan dat het afschaffen van de strippenkaart een belangrijke stap is bij het tegengaan van zwartrijden in de metro. De poortjes kunnen op dit moment nog met een willekeurig stukje papier worden geopend en dat zou bij het afschaffen van de strippenkaart niet meer mogelijk zijn. De poortjes zouden dan enkel nog geopend kunnen worden met de OV-chipkaart.

PvdA raadsleden Leo Bruijn en Peter van Heemst hebben het college gevraagd om extra maatregelen te nemen tegen het zwartrijden, vooruitlopend op de afschaffing van de strippenkaart.
Provincie:
Tag(s):