donderdag, 29. mei 2008 - 18:24

PvdA wil aanpak harde kern langdurig werklozen

Rotterdam

De werkgelegenheid in Rotterdam blijft stijgen. Rotterdammers vinden gemakkelijk een baan. Alleen de laagst opgeleiden in de stad hebben daar moeite mee. Wethouder Schrijer heeft goede resultaten geboekt door 5.000 mensen vanuit de bijstand aan het werk te helpen.

De PvdA vindt dat de tijd is aangebroken om ook de harde kern langdurig werklozen aan een baan te helpen. “Wij maken ons zorgen dat deze groep van 20.000 Rotterdammers maar niet wil slinken, ondanks het goede economisch tij,� aldus PvdA-raadslid Fouad el Haji.

“Komend anderhalf jaar moeten we hier een flinke slag maken. Het aantal moet substantieel omlaag. Want de PvdA vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan het werk gaan. Iedereen moet meedoen. Dat is goed voor die mensen en hun gezinnen, maar ook goed voor de stad. Daarom moeten wij proberen om ook deze groep aan het werk te krijgen. Ik ga er vanuit dat de wethouder binnenkort met nieuwe maatregelen komt om deze Rotterdammers versneld aan werk te helpen,� aldus El Haji
Provincie:
Tag(s):