woensdag, 11. juni 2008 - 14:44

PvdA wil aanpak overlast Oleanderbuurt

Rotterdam

PvdA-Rotterdam wil dat het stadsbestuur de overlast in de Oleander buurt gaat aanpakken. De problemen met overlastgevende hangjongeren in de buurt nemen alleen maar toe. “De sfeer op en rond het plein is zo slecht dat een aantal buurtbewoners niet durfde mee te lopen bij de rondleiding, uit angst voor vervelende represailles,� aldus PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst.

Ongeveer een jaar geleden heeft de PvdA, na een bezoek aan de buurt, aan de burgemeester gevraagd om snel maatregelen te nemen. Toen was overlast al een groot probleem voor de hele buurt. Vaak was het tot midden in de nacht lawaaiig op straat. “Een vervolgbezoek aan deze buurt liet ons zien dat de problemen niet zijn afgenomen, maar eerder toegenomen. Nu moeten echt snel maatregelen worden genomen,� vindt Van Heemst. “Het mag niet zo zijn dat buurtbewoners de straat niet meer op durven te gaan.�

De PvdA vindt het zorgelijk dat maatregelen zo lang uitblijven en dat mensen daardoor de overlast niet meer melden bij de politie. “Over cameratoezicht en het afsluiten van doorgangen om de overlast in poortjes te verminderen, wordt al heel lang gesproken. Het is nu tijd voor actie,� aldus Van Heemst. Hij heeft daarom het stadsbestuur gevraagd snel in te grijpen.
Provincie:
Tag(s):