woensdag, 26. maart 2008 - 16:30

'Pyromaan' 't Zandt meldt zich met poederbrief

Groningen

Bij de regionale omroep in Groningen, RTV-Noord, is dinsdag een poederbrief bezorgd. De omroep schakelde de politie in die de brief heeft opgehaald. De dienders kregen branderige ogen van het goedje in de brief. Hierdoor is besloten om de inhoud van de brief te laten controleren door een laboratorium in Lelystad.

Volgens een woordvoerder van de politie hebben de agenten geen klachten meer, alleen is de brief uit voorzorg woensdag overgebracht naar het laboratorium.

In de enveloppe zat naast het poeder ook nog een brief. Hierin staat dat de afzender verantwoordelijk is voor de branden in ’t Zandt en niet Johnny B. die nu vast zit op verdenking van tientallen brandstichtingen. Ook sommeert de afzender B. binnen 24 uur vrij te laten. Dit is de tweede brief die de omroep ontving. De eerste brief was qua inhoud het zelfde als degene die dinsdag werd bezorgd.

De politie onderzoekt beide brieven of zij de afzender kunnen achterhalen. Om onduidelijke reden heeft de omroep het eerst stil willen houden en is later zelf met het verhaal naarbuiten gekomen.
Provincie:
Tag(s):