dinsdag, 16. september 2008 - 16:31

Python in wc hotelkamer

Maastricht

Ruim dertig exotische beesten waaronder slangen, gekko's, pijlgifkikkers, nijlvaranen, vuursalamanders, vogelspinnen en een babykrokodil plus een python in de toiletpot van een kamer. Die vondst deden oplettend personeel en een gast van een Maastrichts hotel gisteren aan het begin van de avond in een van de kamers.

De politie vond in een naastgelegen kamer ook nog een wapen en verdovende middelen en rekende 's nachts drie mannen en een vrouw uit Rome in.

Het oplettende personeel had in de loop van de middag gezien dat twee van deze vier hotelgasten in de struiken rondom het hotel op zoek waren naar iets. Ook bestond het vermoeden dat de twee het hotel zonder te betalen zouden verlaten. Toen het personeel de kamer van de twee betrad werden dozen en zakken met de genoemde dierenvoorraad aangetroffen. Twee gekko's liepen door de kamer.

Inmiddels had zich een vrouw bij de receptie gemeld met de mededeling dat er een een grote levende slang in de toiletpot van haar kamer lag. De kamer lag boven genoemde kamer. De slang, ruim 2,5 meter lang, is waarschijnlijk uit een doos ontsnapt en via het riool naar boven gekropen.

De politie en medewerkers van de Dierenbescherming, de Algemene Inspectie Dienst (AID) en het Hulpcentrum voor Wilde Dieren werden gewaarschuwd.

Even later werd de slang gevangen en alle andere dieren uit de kamer gehaald. In een naastgelegen kamer werd een mes en een hoeveelheid wiet aangetroffen.

Volgens de AID is er in Nederland een bezitsverbod op vuursalamanders en ontbraken de juiste papieren van twee Madagascar-boaslangen. Verder zijn 16 andere beesten die werden aangetroffen illegaal omdat daar de herkomst niet van kan worden aangetoond.
Provincie:
Tag(s):