maandag, 15. december 2008 - 16:54

Quido van Hien wint fotowedstrijd meest stijlvolle plek in Meppel

Meppel

Zaterdag 13 december tijdens Meppel Winterstad reikte wethouder Ton Dohle de prijs uit van de fotowedstrijd van de meest stijlvolle plek in Meppel. Quido van Hien won met een foto van een boot met typisch Meppeler elementen op de achtergrond.

De jury, bestaande uit wethouder Ton Dohle, citymarketeer Rosalie Bauman en fotograaf Jurjen Poeles, koos uit alle 92 foto’s de beste. Quido van Hien mag genieten van een diner bij restaurant Het Schellinkje en een overnachting bij bed & breakfast Op Kolderveen in Nijeveen.

De Meppeler Toren was favoriet bij veel fotografen. Het boegbeeld kwam 17 keer voorbij op de foto’s. Ook de molens en water in Meppel scoorden goed. De jury heeft gelet op een aantal criteria waaraan de foto moest voldoen. Deze criteria zijn opgesteld door fotograaf Jurjen Poeles, die tevens het beeldconcept van Meppel heeft ontworpen. De criteria waren: herkenbaarheid van Meppel als stad met stijl, sfeer/uitstraling en camerastandpunt. Een aantal van de ingezonden foto’s krijgt een plek in de Meppeler toeristische gids 2009.

De foto sprong eruit door het detail gecombineerd met de sfeer van Meppel. Jurjen Poeles: “Naast het oog voor detail, is er ook oog voor de omgeving en beiden zijn in een dynamisch geheel vastgelegd. Wat deze foto zo fraai maakt, is dat het detail van de touwen aan de bolder in de voorgrond heel mooi is gecombineerd met de omgeving in de achtergrond. En dat alle elementen van deze foto zo typisch Meppel zijn: het oude zeilvrachtschip, de gracht, de brug, de molen en het grachtenfestival.�
Alle deelnemers kregen een stijlvol presentje voor hun deelname aan de wedstrijd.
Provincie:
Tag(s):