vrijdag, 14. maart 2008 - 11:35

RA Studenten helpen bij Engelse les op CSW

Middelburg

Studenten van de Roosevelt Academy university college helpen bij het geven van extra Engels conversatie lessen in de brugklassen van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren in Middelburg. De studenten werken elke week één uur met kleine groepjes 12- en 13-jarigen.

Ze worden daarbij begeleid door de vaste leraar Engels. De aandacht ligt in de extra klassen op de spreekvaardigheid van de leerlingen.

De samenwerking is tot stand gekomen naar aanleiding van een zomercursus Engels die vorig jaar op de Roosevelt Academy gegeven werd door het Anglia Network. De leerlingen en leerkrachten van het CSW waren erg enthousiast over deze cursus en wilde graag gedurende het schooljaar meer aandacht voor spreekvaardigheid.

Voor de RA studenten is het een leuke uitdaging én een nuttige ervaring die ze op hun CV kunnen zetten. Sommigen hebben al eerder les gegeven, anderen willen dat in de toekomst misschien vaker doen. Lerares Maartje Kole van het CSW die de RA studenten begeleidt is erg positief over het project, “onze leerlingen krijgen zo 18 extra lessen om hun woordenschat en uitspraak te oefenen van een groep enthousiaste en bekwame RA studenten�.

De Summer Classroom van Anglia Network voor 12-15 jarigen zal ook deze zomer weer plaatsvinden in de gebouwen van de Roosevelt Academy in Middelburg. De cursus loopt van 18-22 augustus. Verdere informatie is verkrijgbaar op www.anglianetwork.eu
Provincie:
Tag(s):