woensdag, 23. april 2008 - 15:24

RA Studenten Onderzoek in Namibië

Middelburg

Een groep Roosevelt Academy studenten en hun docenten zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor een groot onderzoeksproject in zuidelijk Afrika. Gedurende het Namibia Field Practicum dat in juli plaats vindt zullen studenten onderzoek verrichten naar hoe jeugdige inwoners van Namibië aankijken tegen o.a. het proces van democratisering en globalisering.

De acht student-onderzoekers zullen óók als vrijwilliger werken bij lokale jongeren organisaties in Opuwo in het noordwesten van Namibië. Volgens docent Dr. John Friedman krijgen de studenten op deze manier “niet alleen de mogelijkheid om origineel veld onderzoek te verrichten, maar ook de kans voor een culturele uitwisseling met hun Namibische leeftijdsgenoten.�

De studenten werken al bijna twee jaar aan het opzetten en bekostigen van de reis. Het Zeeuwse waterbedrijf Evides, de Roosevelt Academy én de studenten zelf dragen bij aan de kosten. Ook hebben de studenten een semester vooronderzoek gedaan en veel moeten inlezen.

De studenten zullen hun individuele onderzoeksprojecten toelichten op een symposium op woensdag 14 mei van 09.00-11.00. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen luisteren.
Provincie:
Tag(s):