dinsdag, 26. februari 2008 - 12:54

Raad met muisklik te beluisteren

Terneuzen

Lang naar een onderwerp zoeken in de papieren notulen van de gemeenteraad is niet meer nodig in Terneuzen. De gemeenteraad is nu met een speciale ‘audiotool’ via de website handig terug te beluisteren. De digitale geluidshulp is na een testperiode definitief toegevoegd aan de website www.terneuzen.nl.

Notulen van een vergadering uitspitten, dat doen weinig mensen graag. Toch was dat tot voorkort ook in Terneuzen nodig voor degenen die een besproken onderwerp uit een gemeenteraadsvergadering op wilden zoeken. De gemeente heeft dit nu opgelost met een geluidshulp op de website.

Zo kan met een muisklik een agendapunt worden opgeroepen en beluisterd. En kunnen alle uitspraken van een spreker achter elkaar worden gehoord. Extra beeldend daarbij is dat steeds de foto van bijvoorbeeld een raadslid in het beeldscherm verschijnt.

Luisteraars kunnen meteen via een e-mail naar sprekers reageren op uitspraken.De opname van de raadsvergadering is ongeveer twee weken na de vergadering via de site terug te beluisteren. Vanaf medio 2007 zijn de vergaderingen in geluid toegevoegd. Een live-geluidsverbinding is op dit moment nog niet mogelijk. De gemeente wil dit in de toekomst proberen toe te voegen.

De geluidsopnamen zijn overigens een extra service. De tekstuele notulen van vergaderingen zullen ook gewoon op de site komen te staan.
Provincie:
Tag(s):