woensdag, 4. juni 2008 - 10:20

Racemonsters op Autovisie Time Attack

Zandvoort

Zondag 8 juni zal er op het Circuit Park van Zandvoort weer geracet worden met streetlegale auto's. Onder de deelnemers is een heuze WTCC rijder namelijk Olivier Tielemans. Hij zal met de Wiechers Sport BMW aantreden in de Pro Non Street klasse. De geweldiguitziende auto’s gooien al hun paardenkrachten in de strijd om de titel en de beste kansen op het kampioenschap later in 2008.

In de Toyes Tires stand zal een van de twee Audi CR-8's op de wereld te bewonderen zijn. Deze wonderbaarlijke auto wordt normaliter gereden door coureurs Cor Euser en Jaap van Lagen.


Uit Zwitserland komen een Nissan Supra, Nissan Silvia S14, Toyota Celica GT4 en een Volkswagen T4 met VR6 motor naar het evenement.

Er wordt gereden in vier klassen:

Semi Pro Street:
Hierin kunnen rijders zonder aantoonbare circuitervaring terecht. De auto waarin gereden wordt dient straatlegaal te zijn.

Pro Street:
Hierin kunnen rijders met aantoonbare circuitervaring terecht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rijders met een racelicentie. De auto waarin gereden wordt dient straatlegaal te zijn.

Pro Non Street:
Hierin kunnen rijders met aantoonbare circuitervaring terecht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rijders met een racelicentie. De auto waarin gereden wordt is niet straatlegaal.

Small Factory:
Enkel auto’s welke slechts in een gelimiteerde oplage per jaar worden geproduceerd kunnen hierin meerijden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kitcars en merken als Donkervoort en Caterham. De auto waarin gereden wordt dient straatlegaal te zijn. Wanneer de auto niet straatlegaal is dient de deelnemer in de Pro Non Street deel te nemen.

Voor de liefhebbers en de coureurs wordt het een dag van uitersten.
Categorie:
Tag(s):