vrijdag, 12. september 2008 - 19:24

Raikkonen bovenaan op opdrogende baan

Ferrari-coureur Kimi Raikkonen heeft de tifosi een reden tot juichen gegeven in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Italië. De Fin, van wie eerder vandaag bekend werd dat hij tot eind 2010 in dienst van de Italiaanse renstal blijft, verstootte in de slotfase Robert Kubica van de eerste plek. Het verschil tussen de twee was slechts zeven honderdsten. BMW Sauber ging sowieso lekker met Nick Heidfeld op positie drie, op 0.086 van Raikkonen.

Opvallend is de mooie top tien-klassering van Force India-coureur Adrian Sutil. De Duitser noteerde een 1:24.669 en was daarmee slechts acht tienden langzamer dan Raikkonen. Opmerkelijke afwezigen bij de snelste tien zijn de volledige teams van Renault en Toyota. Het is zelfs zo dat die twee renstallen de onderste vier plaatsen voor hun rekening nemen. Nelson Piquet jr eindigde na een spin in bocht 1 waarbij zijn Renault stilviel als laatste.

Kubica spinde op dezelfde plek, maar hield zijn F1.08 wel aan de praat. Mark Webber, Adrian Sutil en Jarno Trulli gingen rechtdoor in de Prima Variante-chicane. Heikki Kovalainen, Jenson Button, Nico Rosberg en Fernando Alonso sneden noodgedwongen de tweede chicane, de Variante della Roggia, af. Sutil had nog een flink overstuurmoment bij het uitkomen van de tweede Lesmo.

Het weer was in tegenstelling tot vanochtend uitermate prettig. De baan was aan het begin van de sessie nog vochtig, maar toen de zon eenmaal doorbraak droogde het asfalt snel op en konden de coureurs steeds iets van hun tijd afschaven, wat uiteindelijk leidde tot de 1:23.861 van Raikkonen als beste tijd.
Categorie:
Tag(s):