woensdag, 2. juli 2008 - 9:13

Rampen-oefening in Echt

Echt-Susteren

Vandaag houden de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening) en gemeenten in de Veiligheidsregio Noord- en Midden Limburg vanaf 06.00 uur een rampenoefening. Tijdens de oefening worden de hulpverleningsdiensten onverwachts geconfronteerd met een in scène gezette ramp. Tijdens deze simulatie moeten zij gezamenlijk de rampenbestrijdingsorganisatie opzetten en beslissingen nemen om de ramp te bestrijden. De oefening werd rond 08.30 uur beëindigd, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Voor de oefening is omstreeks 06.00 uur in de meldkamer het bericht binnengekomen dat een bus op de snelweg van de weg is geraakt en in aanrijding is gekomen met een tankwagen met een gevaarlijke stof. Dit heeft zich volgens het oefenscenario voorgedaan in de gemeente Echt-Susteren.

Ambulances, brandweer- en politie-auto’s die met gillende sirenes en zwaailicht uitrukken, zijn niet te zien. Het zijn namelijk niet de operationele diensten die oefenen, maar de gemeentebestuurders en leidinggevenden van de hulpdiensten. Wel zal er enige activiteit van de hulpverleners zichtbaar kunnen zijn.
Provincie:
Tag(s):