zaterdag, 18. oktober 2008 - 19:53

Rampenoefening Bio Science Park

Leiden

Op donderdag 23 oktober van 14.00–16.30 uur houden de hulpdiensten en gemeente Leiden een gezamenlijke rampoefening op het Bio Science Park (bedrijventerrein De Leeuwenhoek) in Leiden.

Naast de inzet van brandweer, politie en ambulances komt van de gemeente Leiden een deel van haar crisisstaf samen en gaat er een operationeel team aan de slag in het Regionaal Coördinatie Centrum (RCC) aan de Rooseveltstraat in Leiden.

In en rondom het TNO gebouw aan de Zernikedreef 9 in Leiden wordt een incident in scene gezet. Het exacte scenario is nog geheim. De hulpdiensten rukken met groot materieel uit. Tientallen figuranten spelen slachtoffer. Onder hen zijn ook een aantal LOTUS-slachtoffers, die speciaal gegrimeerd worden om de verwondingen realistisch te laten lijken.

Het oefendoel is het in de praktijk beoefenen van het “Rampbestrijdingsplan Leeuwenhoek�. Werken de procedures en afspraken in de praktijk? In totaal doen er 110 figuranten, 80 hulpverleners, 20 gemeenteambtenaren aan de oefening mee.

Tijdens de oefening is er eventueel enige overlast voor aangrenzende bedrijven en het verkeer op de Zernikedreef. De bedrijven blijven wel bereikbaar en de lijnbussen rijden volgens het dienstrooster.
Provincie:
Tag(s):