vrijdag, 7. november 2008 - 23:16

Rampenoefening 'Waterproef' spectaculair afgesloten

Nijkerk

De nationale rampenoefening “Waterproef� die op 3 november begon, is vrijdag beëindigd. Aan de afsluitende reddingsdemonstraties in de gemeente Nijkerk leverde de krijgsmacht, reddingsbrigades, brandweer, verkeersregelaars en GHOR een grote bijdrage.

Bestuurders en hulpdiensten werkten afgelopen week samen in het beoefenen van diverse rampscenario’s zoals dijkdoorbraken en overstromingen.

Met de inzet van militairen en materieel toonde Defensie hoe ze in crisissituaties opereert. Vandaag namen onder anderen militairen van de genie, 400 geneeskundig bataljon en de verbindingstroepen deel. Een bootcompagnie van het Korps Mariniers toonde zijn capaciteiten met de inzet van twee landingsvaartuigen. Spectaculair aanwezig waren helikopters (Lynx, AgustaBell en Chinook) van het Defensie Helikopter Commando.

De overstromingsoefeningen die deze week in het hele land zijn gehouden, zijn geslaagd. Dat zegt Jan Franssen, de voorzitter van de organisatie die onderzoekt of Nederland goed voorbereid is op een watersnoodramp de TMO.

Als het aan de voorzitter ligt worden deze oefeningen elke twee jaar gehouden om de minpunten van de afgelopen week te verbeteren. Dat zij hij op een persconferentie.
Provincie:
Tag(s):