woensdag, 20. februari 2008 - 16:56

'Rampkabinet blijft verbazen'

Eindhoven

Na alle bewindslieden een jaar lang te hebben geobserveerd, vindt de JOVD dat minister Vogelaar het slechtst gepresteerd heeft. Hoewel bijna het gehele Balkenende IV een dikke onvoldoende verdient, spant de integratieminister de kroon. De jonge liberalen vinden Piet Hein Donner een van de enigen die zich aan de malaise weet te onttrekken.

Volgens de jongeren organisatie zijn er vrijwel geen positieve zaken te noemen na één jaar Vogelaar. Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat: "Wij hebben het helemaal gehad met minister Vogelaar. Haar plannen omtrent de prachtwijken waren al lachwekkend, maar de uitvoering daarvan blijkt dat nu ook te zijn. Haar gestuntel met de woningcorporaties is onderhand beschamend. Concreet gezien heeft ze nog niets voor elkaar gekregen."

Ook haar optreden in de media vindt Diepemaat zorgwekkend: "Vogelaar doet de ene bizarre uitlating na de andere. Haar recente uitspraken over de speech van Erdogan zijn wat dat betreft typerend. Hier had hard stelling tegen moeten worden ingenomen. Nederlanders signaleren zelf problemen met integratie van minderheden in ons land, en willen dat bewindspersonen dit serieus nemen. Doordat Vogelaar dit totaal niet doet, werkt ze polarisering in de hand."

De JOVD is erg ontevreden over het kabinet. Naast het optreden van Vogelaar worden ook onder andere de betutteling vanuit Christelijke hoek, het slechte optreden van bewindslieden en de explosie van belastingen door de jonge liberalen betreurd.
Provincie:
Tag(s):