zaterdag, 8. november 2008 - 13:48

Ravage op A2 bij Geldermalsen

Geldermalsen

Een aantal kop-staart aanrijdingen vlak achter elkaar zorgden vrijdagmiddag 7 november voor een ravage op de A2 bij Geldermalsen. In totaal waren tien auto’s bij het ongeval betrokken. Dit meldt het KLPD.

Om 17.15 uur zorgde een relatief langzaam rijdende vrachtwagen voor een onrustig rijbeeld, omdat hij steeds door andere weggebruikers moest worden ingehaald. Door vermoedelijk onvoldoende afstand houden ontstond er een kop-staart aanrijding waarbij vier personenauto’s betrokken waren.

Een vijfde wagen kon op tijd stoppen. Iets achter hem gebeurde echter weer een kop-staart tussen twee auto’s. De volgende kon uitwijken maar werd door een achteropkomende wagen geramd. De laatste en tiende bij het ongeval betrokken auto reed op zijn beurt weer met volle vaart op zijn voorligger.

Na het ongeval kwamen hulpdiensten massaal ter plaatse. Naast politie kwamen drie brandweerwagens, Rijkswaterstaat, twee ambulances en een traumaheli op de plaats van het ongeval. Ook toevallig passerende militairen verleende assistentie.

Vijf bij het ongeval betrokken personen nemen voor de zekerheid nog contact op met hun huisarts en een persoon is naar het UMC te Utrecht overgebracht omdat hij glas in zijn oog kreeg. Vier auto’s werden met behoorlijke schade afgesleept.

Op de A2 richting Utrecht waren twee rijstroken van 17.15 tot 18.55 uur afgesloten. Het verkeer werd tijdelijk over de vluchtstrook geleid. De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.
Provincie:
Tag(s):