maandag, 14. januari 2008 - 15:44

Ravage op N15 na aanrijding vrachtwagens

Maasvlakte

Bij een aanrijding maandagochtend, waarbij vier vrachtwagens betrokken waren, zijn op de N15 bij Europoort vier mensen gewond geraakt. Rond elf uur stonden enkele vrachtwagens in een file op de N15 in de richting van Europoort toen er een andere vrachtwagen achterop reed.

De bestuurder had mogelijk de file over het hoofd gezien. Op het laatste moment stuurde de 50-jarige bestuurder naar links waardoor hij naast de vrachtwagen, ook de vangrail raakte. Zijn cabine klapte over de vangrail heen.

De chauffeur uit Brielle is overgebracht naar het Zuiderziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. Zijn heup was uit de kom en hij had een breuk bij zijn heup. De man was gebotst op een vrachtwagen met daarin een stel van Hongaarse afkomst. De chauffeur, een 34-jarige man uit Rotterdam, en zijn partner, een 23-jarige Rotterdamse, raakte ook gewond en zijn overgebracht naar het Erasmus MC ziekenhuis. De man was met hoofdletsel wel aanspreekbaar. De vrouw was ook aanspreekbaar en had diverse blauwe plekken.

Er is ook nog een vierde gewonde, een chauffeur, overgebracht naar het ziekenhuis, maar deze kon na een controle weer naar huis. Om 15.30 uur was de weg nog steeds afgesloten. Alle wrakken waren toen weggesleept. Alleen het asfalt moet nog gereinigd worden door Rijkswaterstaat, mogelijk kan dit nog twee a drie uur duren. De vrachtwagens vervoerden geen lading.
Provincie:
Tag(s):