maandag, 28. april 2008 - 14:52

Re-integratieproject met baangarantie levert tiental schilders op

Hoogezand - Sappemeer

Noord-Nederland is sinds een week 10 gecertificeerde schilders rijker. Ze hebben ook al direct een baan als aankomend schilder voor de periode van één jaar. Dit is het resultaat van een gezamenlijk re-integratieproject van de gemeenten Groningen en Hoogezand en Pool Schildersdiensten. Een prachtig resultaat dat laat zien dat ook met jongeren die al enige tijd werkloos zijn, uitstekende resultaten geboekt kunnen worden.

'Het ultieme doel is wat ons betreft echter nog niet bereikt', stelt Henk Huizing, die zich vanuit Pool Consultancy in Stadskanaal met de organisatie van de opleiding bezig hield. 'Bij Pool Schildersdiensten, een van de grootste schildersbedrijven in Nederland, hebben we momenteel nog een aantal vacatures. We hopen die op dezelfde wijze als in Groningen te kunnen vervullen.'

De opleiding die de Groningse jongeren volgden, bestond uit een praktische opleiding van 10 dagen en voor een aantal een VCA opleiding, waarin ze onder leiding van ervaren mentoren aan de slag gingen. Tijdens het re-integratieproject werden ze opgeleid voor zowel onderhoudsschilder als constructieschilder.
Provincie:
Tag(s):