donderdag, 3. juli 2008 - 17:17

Reïntegratieproject in regio Brunssum succesvol

Brunssum

Het reïntegratieproject ‘Niet zonder werk’ in de gemeenten Brunssum, Onderbanken en Landgraaf is met succes afgesloten. Bijna tweederde van de kandidaten werd geplaatst. Daarmee voldoet het project, dat in mei 2006 als een landelijk experiment van start ging, aan de verwachtingen. Inmiddels is een vervolg van start gegaan.

De gemeenten Brunssum, Onderbanken en Landgraaf namen sinds 1 mei 2006 deel aan een landelijk experiment om mensen in de bijstand aan een betaalde baan te helpen. In dit proefproject, ‘Niet zonder werk’, krijgen klanten van Sociale Zaken bij Randstad Rentree een reïntegratie-werkovereenkomst (RWO) en zijn daardoor niet meer afhankelijk van een bijstandsuitkering. Het inkomen dat men gaat verdienen ligt onder het wettelijke minimumloon, maar wel iets boven de bijstandsuitkering. Hiervan gaat voor de deelnemers een extra prikkel uit om volwaardig betaald werk te vinden. Na Amsterdam en Zwijndrecht waren Brunssum, Onderbanken en Landgraaf de eerste gemeenten die aan dit landelijke experiment deelnemen.

Het succes van ‘Niet zonder werk’ heeft er inmiddels toe geleid dat ISD BOL met een vervolgproject van start is gegaan dat vergelijkbaar is met ‘Niet zonder werk’. Dit vervolg, waarvoor medio juni 2008 de werving en selectie startte, biedt voorlopig plaats aan 60 kandidaten
Provincie:
Tag(s):