maandag, 3. maart 2008 - 12:00

Reünie van Fliplandse jeugdbrandweer

Sint Philipsland

De reünie van de Fliplandse jeugdbrandweer is afgelopen zaterdag een groot succes geworden. De reünie werd gehouden ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het jeugdkorps in 2007. De Fliplandse jeugdbrandweer werd opgericht in 1969 en heeft sindsdien 108 leden gehad.

Zo'n 70 (oud) leden waren zaterdagmiddag in dorpshuis De Wimpel in Sint Philipsland samengekomen. Als eerste werd begonnen met het in acht nemen van een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-jeugdbrandweerlid Marcel van Duuren die op 1 maart 1978 verdronk tijdens een brandweeroefening.

Na toespraken van burgemeester Nuis van Tholen en brandweer-commandant De Feijter werd door leider Arco Kunst het jubileumboekje Uit het slop naar de top overhandigd aan burgemeester Nuis. Na dit gebeuren had brandweercommandant De Feijter nog een verrassing in petto voor Arco Kunst.

Arco was inmiddels 20 jaar jeugdleider en zet zich op nog veel meer manieren in op brandweergebied. Hij ontving daarvoor uit handen van burgemeester Nuis de vrijwilligersmedaille van Brandweer Nederland. Hierna werd een groepsfoto gemaakt van alle (oud)-leden. Alvorens een broodmaaltijd genuttigd kon worden werd een video en oude foto's vertoond. Na de broodmaaltijd was er nog een quiz waarna de avond werd afgesloten met een informeel samenzijn.
Provincie:
Tag(s):