dinsdag, 16. december 2008 - 19:34

Reactie Leers op kritiek van burgemeester Bilzen

“Collega Sauwens voert al tijden een verbeten woordenstrijd met Maastricht vanwege de drugsproblemen in de regio. Sauwens wil dat alle coffeeshops direct worden gesloten. Volgens Sauwens zijn dan alle drugsproblemen in zijn gemeente en in héél België het directe gevolg van de coffeeshops in Maastricht en in Nederland.

In het incident van voorbije nacht (waarbij een Nederlands voertuig de politiecombi ramde en 2 agenten verwondden) ziet hij daarin een bevesting�.

“Hoe ernstig en vervelend het incident ook is, het gaat toch echt te ver om nu weer en opnieuw Maastricht de schuld van alle drugsellende in Bilzen te geven. Het zou net zo verwerpelijk zijn om de meer dan 1 miljoen Belgische drugstoeristen die Maastricht elk jaar bezoeken te bestempelen als drugsmaffia.

Het incident bevestigt opnieuw de noodzaak tot samenwerking. Want inmiddels blijkt keer op keer dat hoe harder Maastricht optreedt tegen drugsoverlast, hoe meer problemen de omliggende gemeenten krijgen.
Daarom roep ik op tot overleg en vraag ik om retoriek aan de kant te schuiven. Want aan goedkope cliché’s en een woordenstrijd hebben de burgers niets�.
Provincie:
Tag(s):