donderdag, 8. mei 2008 - 0:23

Real Madrid vernedert Barcelona

(Elfvoetbal) Na het binnenhalen van de Spaanse landstitel, heeft Real Madrid haar kampioenenstatus in de topper tegen Barcelona meer dan waargemaakt. Op eigen veld won de ploeg van trainer Bernd Schuster met ruime cijfers: 4-1.

De Koninklijke speelde met Wesley Sneijder en Arjen Robben in de basis. Ruud van Nistelrooij, net hersteld van een zware enkelblessure, kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Raúl. De Nederlanders hadden een grote bijdrage in de overtuigende zege. Nadat Raúl de openingstreffer op zijn naam had gezet, bracht Robben halverwege de eerste helft de marge op twee.

In het tweede bedrijf bouwden Gonzalo Higuaín en de ingevallen Van Nistelrooij de score uit naar 4-0. Vlak voor tijd deed Thierry Henry namens Barcelona nog wel iets terug, maar de afstraffing was toen al een feit.

Dankzij deze gevoelige nederlaag en de winst van Villarreal, grijpt de ploeg van trainer Frank Rijkaard definitief naast de tweede plaats, waardoor rechtstreekse plaatsing voor de Champions League niet meer mogelijk is. De kritiek op de Nederlandse oefenmeester, wiens positie al een tijdje onder druk staat, zal de komende dagen in Spanje alleen maar toenemen.
Categorie:
Tag(s):