zondag, 7. december 2008 - 23:39

Real verliest; Robben mist derby tegen Barca door rood

(Elfvoetbal) De problemen van Real Madrid zijn na de wedstrijd tegen Sevilla nog wat groter dan ze al waren. De Koninklijke verloor in eigen huis met 4-3 en zag grote concurrent Barcelona opnieuw uitlopen. Bovendien kreeg de net teruggekeerde Arjen Robben rood, waardoor de Nederlander de derby tegen Barca van volgende week mist.

Robben en Rafael van der Vaart zorgden voor de Nederlandse inbreng bij Real en vooral die eerste startte goed. Al na 28 seconden kon Robben vuren, maar Sevilla-doelman Palop redde goed. De hoop die de thuisploeg daaruit putte vervloog al snel toen Adriano na drie minuten aan de andere kant wel het net vond. Real-doelman Iker Cassilas grabbelde bij een voorzet en de Braziliaan kon bij de tweede paal binnenwerken.

Real had moeite met het spel van Sevilla, maar scoorde wel. Raul dook bij een vrije trap van Guti op de bij de eerste paal en kopte de 1-1 binnen. Sevilla bleef echter doordrukken en in de 22ste minuut lag de derde van de avond in het net. Romaric kopte namens de bezoekers binnen en vlak voor rust schoot Kanoute ook de 3-1 binnen.

De witte zakdoeken kwamen uit de broekzakken bij de Real-fans, want dit kon echt niet. Real toonde in de tweede helft echter veerkracht. Higuain scoorde na een knappe dribbel vanaf de middenlijn en Gago trok de stand zelfs weer gelijk.

Real leek te gaan winnen, maar kansen voor Robben (paal), Raul en Higuain (lat) bleven onbenut. De omslag kwam na een opmerking richting de leiding van Robben. Scheidsrechter Vazquez dulde geen commentaar en stuurde de Nederlander weg met zijn tweede gele kaart.

Sevilla profiteerde optimaal van de overtalsituatie. Renato scoorde vijf minuten voor tijd de 4-3 en duwde Real nog verder in de problemen.

Het gat tussen koploper Barcelona en nummer vijf Real is nu negen punten. Volgende week krijgen de Madrilenen kans op enig herstel, want dan staat Real-Barca op het programma. Robben en ook Marcelo zullen daar door schorsingen niet bij zijn.