woensdag, 20. februari 2008 - 18:45

Recherche doet grote wapenvangst in Haarlem

Haarlem

Een 47-jarige Haarlemmer die ervan verdacht wordt in wapens te handelen, is op dinsdag 19 februari door een arrestatieteam aangehouden in een telefooncel op de Rustenburgerlaan. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Tijdens zijn aanhouding heeft de verdachte zijn arm gebroken. Onderzocht wordt hoe dat heeft kunnen gebeuren. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en later ingesloten.

Machinepistool
In zijn woning trof de recherche een machinepistool, een gewoon pistool, een grote hoeveelheid munitie van diverse kalibers aan en een grote hoeveelheid speelgoedvuurwapens die als echt kunnen worden aangemerkt.

Messen
Daarnaast vond de recherche vele tientallen messen in alle soorten en maten, waarvan het bezit verboden is. Alles is in beslag genomen. De politie onderzoekt nog of de man de wapens die hij in huis had daadwerkelijk verhandelde. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De recherche in Haarlem was al in december 2007 gestart met het onderzoek naar de mogelijke handel in wapens door de Haarlemmer.
Provincie:
Tag(s):