maandag, 11. februari 2008 - 21:26

Recherche Rijswijk houdt laatste verdachte jeugdgroep aan

Rijswijk

De recherche van Rijswijk heeft zaterdag 9 en maandag 11 februari opnieuw vier kinderen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling.

De recherche denkt hiermee alle verdachten te pakken te hebben van een groep kinderen die de afgelopen maanden in Rijswijk een 8- en 11-jarige broer en zus terroriseerden.Ook was (een gedeelte van) deze groep mogelijk verantwoordelijk voor een groot aantal vernielingen en winkeldiefstallen.

Afgelopen zaterdag 9 februari werden drie Rijswijkse kinderen aangehouden. Maandag 11 februari werd een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om twee jongens van 12 en 15 en twee meisjes van 13 en 15 jaar. Met de aanhoudingen van de afgelopen dagen, komt het totale aantal aanhoudingen in deze zaak op tien. De politie kwam deze verdachten op het spoor door rechercheonderzoek, verklaringen en bewijs op mobiele telefoons en computers.

Een van de vier verdachten, een 15-jarige jongen, is afgelopen weekend na verhoor heengezonden. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Twee van de vier verdachten zijn maandag 11 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die besloot dat de twee kinderen nog veertien dagen in bewaring moeten blijven.
De vierde verdachte, een meisje van 15, wordt woensdag 13 februari voorgeleid.

Eerder besloot justitie al dat de voorlopige hechtenis van vier andere verdachten (leeftijd 12 tot 14 jaar) vanwege de ernst van de feiten en het herhalingsgevaar met dertig dagen moest worden verlengd. De zaak kwam aan het rollen toen de twee slachtoffers van 8 en 11 jaar enkele weken geleden aangifte deden. Zij werden in elkaar geslagen, terwijl daar met een mobiele telefoon opnamen van werden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):