dinsdag, 10. juni 2008 - 19:04

Rechtbank: 'Bussen moeten weer rijden in de spits'

Groningen

De bussen in het streekvervoer moeten van de rechtbank in Groningen vanaf donderdag 12 juni a.s. weer gaan rijden in de spits. De provincies Groningen, Drenthe en reizigersorganisatie ROVER hadden de bonden voor de rechter gesleept om de staking ten einde te laten brengen. Teveel reizigers zouden hinder ondervinden van de stakende chauffeurs.

De rechtbank ging niet helemaal mee in het verzoek van het drietal. Zij is van oordeel dat een beperkte staking niet onredelijk is. Tevens vervallen de beperkingen als er half augustus nog geen oplossing is in het Cao-conflict.

Donderdag zullen de chauffeurs in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland weer gaan rijden. Wanneer zij dit niet doen riskeren zij een boete van 10.000 euro per dag dat er niet gereden wordt in de spitsuren. Hieraan is een maximum van 200.000 euro gesteld door de rechter.

In de overige negen provincies ligt ook na 12 juni het streekvervoer nog stil. Het CNV denkt dat het niet lang op zich laat wachten dat ook andere provincies naar de rechter zullen stappen.
Provincie:
Tag(s):