zaterdag, 21. juni 2008 - 11:27

Rechtbank zet deuren open voor publiek op Dag van de Architectuur

Rotterdam

Het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein is zaterdag 21 juni open voor publiek in het kader van de Dag van de Architectuur.

De Dag van de Architectuur staat dit jaar in het teken van Politiek & Architectuur. In het programma staan gebouwen centraal die het resultaat zijn van politieke ambities, voorkeuren en misvattingen, of waar veel commotie over is geweest. Maar ook regerings- en parlementsgebouwen, provincie en gemeentehuizen en gerechtsgebouwen krijgen dit jaar aandacht.

Wat is de Dag van de Architectuur?
De Dag van de Architectuur is een landelijk evenement waarin de architectuur van de stad centraal staat en bezoekers welkom zijn in niet altijd openbaar toegankelijke gebouwen. Het is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten en wordt georganiseerd in samenwerking met lokale architectuurcentra, culturele instellingen, architecten en vele vrijwilligers.

Programma Rechtbank Rotterdam
Op zaterdag 21 juni is de rechtbank open voor het publiek tussen 10.00 en 17.00 uur. Er worden rondleidingen georganiseerd door gidsen van het Architectuur Instituut Rotterdam in het cellencomplex, de zittingszalen, de galleria met het informatiecentrum Rechtspraak en de binnentuin.

Voor deze rondleidingen hoeft u zich niet van tevoren aan te melden. U kunt zich aanmelden op de dag zelf bij de ontvangstbalie in de entreehal van het zittingzalencomplex, Wilhelminaplein 125 (gebouw A). De eerste rondleiding start om 10.15 uur en de laatste om 16.15 uur. Rondleidingen zijn gratis toegankelijk en duren ongeveer 30 minuten.

Op de website www.dagvandearchitectuur.nl vindt u meer informatie.
Provincie:
Tag(s):