zondag, 9. maart 2008 - 21:17

Rechter stelt gemeente in het ongelijk

Beilen

De rechtbank in Assen heeft de gemeente Midden-Drenthe in het ongelijk gesteld in het kort geding tegen GGZ Drenthe. Dat betekent dat GGZ de afspraken rondom het vrijhedenbeleid voor patiënten niet hoeft na te komen. In die afspraken staat onder meer dat patiënten op het terrein van GGZ moeten blijven, en niet het dorp Beilen in mogen. De rechter vindt dit in strijd met de wet.

Het convenant tussen GGZ en de gemeente werd in mei vorig jaar opgesteld en getekend. In december 2007 zegde GGZ de overeenkomst eenzijdig op. Voor de gemeente reden om de gang naar de rechter te maken. De rechter heeft nu aangegeven dat GGZ de gemaakte afspraken niet hoeft na te komen. Dit betekent dat patiënten van Duurzaam Verblijf het dorp Beilen mogen bezoeken.

De gemeente is teleurgesteld over de uitspraak, maar vindt het ook goed dat er nu duidelijkheid is voor alle partijen. “Wij staan als gemeente nog steeds voor 100 procent achter het besluit om de komst van Duurzaam Verblijf in Beilen mogelijk te maken�, aldus burgemeester Ter Avest. “Wij vinden dat GGZ de plicht heeft om de inwoners van Beilen goed uit te leggen om welke patiënten het gaat en onder welke voorwaarden zij naar buiten mogen. Als gemeente zullen wij hen op deze verantwoordelijkheid aanspreken�.
Provincie:
Tag(s):