maandag, 14. januari 2008 - 9:40

Rechtszaak over aanleg voetbalvelden in Krimpenerhout

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag buigt zich maandagmiddag over het verzoek van Milieudefensie en de Belangenorganisatie Omwonenden Crimpenerhout om de aanleg van voetbalvelden in natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout bij voorlopige voorziening te schorsen.

Volgens de organisaties zijn de bouwplannen van de gemeente Nederlek onder meer in strijd zijn met het rijksbeleid voor nationale landschappen.

Milieudefensie heeft samen met Belangenorganisatie Omwonenden Crimpenerhout (BOC) beroep aangetekend tegen de aanleg van voetbalvelden in natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek. De gemeente Nederlek ligt in nationaal landschap het Groene Hart. Volgens het rijksbeleid mag de gemeente daarom alleen woningen bouwen voor de behoefte van de eigen bevolking, het zogenaamde migratiesaldo nul beleid.

Uit een maandag verschenen notitie van RIGO Research en Advies blijkt echter dat de gemeente Nederlek de komende jaren ruim 130 meer woningen wil bouwen dan nodig is voor de eigen behoefte. Onder meer omdat de gemeente er ten onrechte van uitgaat dat in het verleden gemaakte bouwafspraken niet vallen onder het migratiesaldo nul beleid. Om deze nieuwe woningen te kunnen bouwen wil de gemeente voetbalvelden uit het centrum verplaatsen naar natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout.
Provincie:
Tag(s):