donderdag, 21. februari 2008 - 9:33

Rechtzaak tegen verdachte moord Louis Sévèke van start

Arnhem

Vandaag en morgen behandelt de rechtbank Arnhem de zaak tegen de verdachte van de moord op Louis Sévèke. De 39-jarige verdachte wordt naast de moord op Sévèke op 15 november 2005 verdacht van meerdere gewapende overvallen en een aantal aanslagen en brandstichtingen.

De 39-jarige Rotterdamse verdachte werd, door een samenwerking tussen justitie in Nederland, België en Spanje op 16 maart 2007 in een Internetcafé in Barcelona in Spanje aangehouden door de Spaanse Politie. Een dag later stemde hij in voor de Spaanse rechter met een versnelde uitlevering aan Nederland. De verdachte heeft destijds al een bekennende verklaring afgelegd.

De verdachte kwam dinsdag 27 maart 2007 in Nederland aan en werd sindsdien verhoord. Ook justitie in Amerika heeft meegewerkt aan het opsporen van de man. Zij hebben zich vooral bezig gehouden met het speuren op internet.

De verdachte leerde Sévèke begin jaren '90 kennen in het Nijmeegse krakersmilieu. Het OM gaat er vanuit dat de man alleen heeft gehandeld en dat hij de schutter is die Sévèke heeft neergeschoten op 15 november 2005.
Provincie:
Tag(s):