dinsdag, 11. maart 2008 - 20:29

Reconstructie hoofd onbekende vrouw

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond en het Openbaar Ministerie in Rotterdam hebben dinsdag een reconstructie getoond van het hoofd van een tot nu toe onbekende vrouw. De vrouw werd op 12 oktober 2005 verpakt in een koffer gevonden in het water van de Thorbeckesingel in Schiedam.

Na de ontdekking van het stoffelijk overschot werd een speciaal onderzoeksteam geformeerd. Dat heeft diverse soorten van onderzoek gedaan, maar steeds kon de identiteit van de vrouw niet duidelijk worden. Ook is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor haar dood. De zaak werd daarom in 2007 overgedragen aan het Cold-Caseteam van de politie Rotterdam-Rijnmond.

Dat besloot tot het laten maken van een reconstructie van het hoofd. Dat is gedaan via het Nederlands Forensisch Instituut.

De vrouw was vermoedelijk tussen de 16 en 22 jaar oud, 164 cm lang en woog ongeveer 60 kilo. Ze had bruine ogen en bruin half lang haar dat een chemische behandeling had ondergaan. Ze had geen piercings of tatoeages. De vrouw werd gevonden in een rode koffer en was gekleed in een blauwe joggingbroek, een rood shirt en rood/gele sokken met een plaatje van een eend.

Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar het team-Thorbecke. Informatie kan ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):