dinsdag, 18. november 2008 - 20:59

Recyclingperrons niet meer op zondag open

Almere

Het college van B en W heeft besloten om de drie recyclingperrons in Almere voortaan niet meer op zondag open te stellen.

Gezien de bezoekersaantallen van vijf zondagen tijdens de proefperiode ziet het college geen aanleiding de perrons langer op zondag open te houden.

Behalve sluiting op zondag blijven de openingstijden van de recyclingperrons ongewijzigd: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van nationale feestdagen).

Bij de opening van het nieuwe recyclingperron in Almere Poort eind 2007 is afgesproken te onderzoek of de zondagsopenstelling van de drie recyclingperrons voorziet in de behoefte van de burgers van Almere.

Vervolgens is een proef uitgevoerd in de drukste periode: in maart, april en mei van dit jaar zijn op vijf zondagen de recyclingperrons geopend. De proef werd onder aandacht gebracht met een apart bestickerde vrachtwagen, flyers en aankondigingsborden op de recyclingperrons, via de gemeentelijke website en de Stadshuis Aan Huis pagina.

Normaliter komen gemiddeld 1.100 bezoekers per dag op één van de recyclingperrons. Gemiddeld 493 bezoekers maakten deze vijf zondagen gebruik van de recyclingperrons. Daarbij was op zondag voor 12.00 uur nauwelijks sprake van enig bezoek.

De proef toont aan dat er bij de burgers géén duidelijke behoefte bestaat om op zondag het afval naar een recyclingperron te kunnen brengen. Kennelijk bieden de ruime reguliere openingstijden voldoende ruimte aan de burgers om hun grofvuil en ander afval naar een recyclingperron te kunnen brengen.
Provincie:
Tag(s):