donderdag, 30. oktober 2008 - 13:00

Red Cross: ERU genomineerd voor Dutch Game Awards

Amsterdam

Het online spel Red Cross: Emergency Response Unit (ERU) is genomineerd voor de Dutch Game Awards 2008. Het spel dingt mee naar een prijs in de categorie ‘beste online game’ en in de categorie ‘beste business game’. Naast internationaal succes, de game is wereldwijd al miljoenen keren gespeeld, wordt met deze professionele erkenning het succes van de game in eigen land verder benadrukt.

Aanleiding voor de ontwikkeling van de game was het 100-jarig bestaan van de afdeling Gooistreek van het Nederlandse Rode
Kruis.

Red Cross ERU is de eerste casual game waarin entertainment wordt gecombineerd met belangrijke educatieve elementen. Spelenderwijs maak je kennis met de werkzaamheden die het Rode Kruis wereldwijd uitvoert. Dankzij de combinatie van toegankelijke, strategische en leerzame elementen krijgt de speler een uniek beeld van het werk van het Rode Kruis.

Naast de game Red Cross: ERU is ook het spel Governor of Poker van dezelfde makers, genomineerd voor een prijs in de categorie ‘beste online game’.
Categorie:
Tag(s):