dinsdag, 30. september 2008 - 15:45

"Regel snel je begrafenis-kosten"

Amsterdam

De FNV raadt mensen aan die een nieuwe bril nodig hebben of wanneer je nodig je ogen wilt laten laseren, het beste voor 1 januari kan doen. Sterker nog: wacht niet tot december, want er kan een run ontstaan op opticiens en ooglaserklinieken.

Deze tip geeft Ymi Knaap van de FNV Belastingservice, omdat deze zogenoemde buitengewone uitgaven vanaf 2009 niet meer aftrekbaar zijn voor de belasting.

Belastingdeskundige Ymi Knaap van de FNV Belastingservice raadt zelfs aan je begrafeniskosten snel te regelen. “Daarvoor hoef je gelukkig niet snel te overlijden�, grapt ze. “Maar je kunt een naturapolis afsluiten. Tot 1 januari is die nog aftrekbaar.�

Tandartskosten blijven gewoon aftrekbaar, maar voor inkomens boven modaal wordt de drempel wel drie maal zo hoog. “Dus als het kan, ga dan ook nog even naar de tandarts.�

Ymi Knaap maakt zich ook kwaad over het vervallen van de aftrekpost Buitengewone Uitgaven, omdat veel huishoudens met een lager inkomen daardoor diverse toeslagen zullen mislopen. Minder aftrek leidt namelijk tot een hoger verzamelinkomen, waardoor je boven de grens voor de zorg- of huurtoeslag kunt uitkomen. “Geen aftrek meer voor je zorgkosten, en bovendien je toeslagen kwijtraken. Zo word je dubbel gepakt!�, aldus van de Knaap.
Categorie:
Tag(s):