zondag, 7. september 2008 - 17:11

Regels zondagopening winkels aanpassen

Groningen

Half augustus stelde de SP-fractie in de gemeenteraad vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders over de zondagopening van Jumbo bij de Euroborg. De zondagopening is volgens de SP een bedreiging voor de diversiteit van het winkelaanbod in de stad. Het college stelt in de antwoorden dat het de vergunning op grond van de bestaande regels niet had kunnen weigeren. De SP vindt dat dan de regels niet deugen en aangepast moeten worden.

Het college zegt niet te verwachten dat de zondagopenstelling van Jumbo de diversiteit van het winkelaanbod in het centrum en de omliggende wijken zal aantasten. “Dat zijn wij niet met het college eens� zegt SP-raadslid Agnes Schlebusch. “Voor grote winkelbedrijven is het geen probleem om iedere zondag open te zijn, maar voor kleine ondernemers is dat een heel ander verhaal. De eerste zondag dat Jumbo open was, trok meteen een heleboel klanten en dat zijn deels klanten die anders op een gewone winkeldag hun boodschappen in de binnenstad of in hun eigen wijk gedaan hadden.’

Blij is Schlebusch dat het college op basis van de verleende ontheffing aan Jumbo wil kijken of er aanleiding is de verordening aan te passen. “Wat ons betreft is dat duidelijk, de regels moeten worden aangepast. Daarover willen wij de discussie voeren met het college en andere partijen in de raad.� De SP zal de zondagopening van de Jumbo binnenkort op de agenda plaatsen.
Provincie:
Tag(s):