woensdag, 9. juli 2008 - 13:12

Regen zorgt voor run op last minute vakanties

Amsterdam

Alle vliegbelastingen en brandstofheffingen ten spijt pakken Nederlandse vakantiegangers nog steeds massaal het vliegtuig naar de zon. Vooral de laatste, natte dagen, is er een ware run op last minutes naar de zon ontstaan. Dat blijkt uit een analyse van Inpakken en Wegwezen.nl, de grootste reiswebsite van Nederland, op grond van het zoekgedrag van bezoekers op de site.

Veel mensen wachten nog steeds tot het laatste moment met het boeken van hun zomervakantie. Nu de regen met bakken uit de lucht valt, is de vraag naar zonvakanties alleen maar toegenomen. "We hebben begin deze week 30 procent meer bezoekers gemeten dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar en toen was het ook al een record", constateert Marcel Beemsterboer, directeur bij Emesa, de uitgever van Inpakken en Wegwezen.nl.

Niet iedereen laat zich door de regen naar een zonbestemming verjagen. Een vakantie in een bungalowpark in Nederland of de buurlanden is bij de bezoekers van onze website onverminderd populair. "Na zonvakanties is de rubriek bungalowparken de absolute nummer twee, gevolgd door weekendjes weg, stedentrips en vakantiehuizen", aldus Beemsterboer.
Categorie:
Tag(s):