dinsdag, 16. september 2008 - 22:50

Regio Venray krijgt Centrum voor Jeugd en Gezin

Venray

De gemeente Venray start in samenwerking met de gemeenten Horst aan de Maas, Meerlo–Wanssum en Sevenum met de ontwikkeling van een Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Het college van B en W heeft deze week de gezamenlijke startnotitie vastgesteld, dat de basis vormt voor de samenwerkende gemeenten. Het centrum zal uiterlijk begin 2010 gerealiseerd worden, zo meldt de gemeente Venray.

Een CJG is een inloopcentrum voor kinderen, jeugdigen en ouders. Ouders kunnen hier bijvoorbeeld terecht met allerlei opvoedkundige vragen. Het gaat hierbij niet alleen om een bundeling van kennis, maar waar nodig kan het CJG direct opvoed- en gezinsondersteuning bieden.

Bij de keuze van de fysieke vorm en de locatie staat met name de kwaliteit van de dienstverlening centraal. Ouders, kinderen en diverse organisaties zullen nadrukkelijk betrokken worden bij de ontwikkeling van het CJG. Iedere gemeente moet uiterlijk in 2011 over minimaal één fysiek inlooppunt beschikken, ondersteund door een telefonisch en/of internetloket.
Provincie:
Tag(s):