dinsdag, 8. januari 2008 - 13:44

Regio wil overleg met minister over Lelystad Airport

Lelystad

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat stelt in een brief aan de provincie Flevoland, extra tijd nodig te hebben voor een procedure met zo weinig mogelijk risico bij de Raad van State. De minister heeft eerder gezegd dat de uitbreidingsprocedure slechts een half jaar vertraagd zou worden.

Geen verdere vertraging

De provincie Flevoland, de gemeente Lelystad en de directie van Lelystad Airport willen niet dat de ontwikkeling van Lelystad Airport verder uitstel oploopt en hebben afgesproken al het mogelijke te zullen doen om (onderdelen van) de uitbreidingsplannen alvast uit te voeren. Daarnaast willen zij overleg met de minister. Deze afspraken zijn gemaakt tijdens het beraad dat maandagmiddag op het Provinciehuis in Lelystad is gehouden, naar aanleiding van de brief van minister Eurlings.


Betrokkenheid

Provincie, gemeente en luchthaven willen op korte termijn betrokken worden bij het keuzeproces van de minister. Uitgangspunt is dat de grenzen van de PKB worden gerespecteerd, dat aan de wensen van de luchthaven conform de aanvraag tegemoet wordt gekomen en dat de vertraging zo klein mogelijk is.

Verder willen de partijen ondersteuning van het ministerie bij uitvoering van onderdelen van de plannen, die niet afhankelijk zijn van de procedure bij het ministerie.
Provincie:
Tag(s):