donderdag, 2. oktober 2008 - 16:05

Regio Zorg over internetoplichting

Leiden

Politie Hollands Midden neemt per maand gemiddeld 35 aangiften op van oplichting via internet. Over de eerste acht maanden dit jaar waren er 273 benadeelden die via advertentiesites op internet werden opgelicht.

De meeste aangevers bestelden goederen via internet bij met name particuliere verkopers, maakten vooraf geld over aan deze aanbieders, maar kregen het gewilde product niet of niet volledig opgestuurd.

De politie ziet dat niet alleen op de populaire goederen als Ipods, IPhones, CD’s, spelcomputers en mobiele telefoons wordt geboden, maar ook bijvoorbeeld op voertuigen (auto’s/motorfietsen), kaartjes voor theatervoorstellingen of voor concerten. Potentiële kopers zijn dus niet alleen hun geld kwijt, maar ontvangen ook hun ‘aangekochte’ spullen niet.

Ondanks de goede voorlichting op deze advertentiesites over ‘veilig handelen via internet’ wil Politie Hollands Midden potentiële kopers eveneens wijzen op deze vorm van fraude. Kopers worden geadviseerd zich vooraf goed te laten informeren over het aankopen van goederen van particulieren via internet en betere koopafspraken te maken.

De politie wijst op de site: www.internetoplichting.nl. Een forumsite waar mensen hun verhaal, vragen en antwoorden over internetoplichting kwijt kunnen. Internetoplichting.nl wil op deze manier fraude op het internet proberen terug te dringen en mensen behoeden voor oplichting.
Provincie:
Tag(s):